Två spelningar i helgen

Hej, på fredag den 17e februari spelar vi på Demobanken på Stabelsbäddsgatan 3 i västra hamnen tillsammans med Nude Party. 22.30 står vi på scen. Kvällen efter den 18e spelar vi på förhandsvisningen av Fredrik Gerttens dokumentärfilm Big boys gone bananas på Moriskan. 20.30 står vi på scen där. Värt att nämna för vår del är att vi ämnar försöka spela vår nya låt “Barnomsorgen i Södra Sofielund” på spelningarna. Jag skriver försöker; låten är lågmäld, viskande, akustisk och kräver fokus på texten. Tänk er Land- och sjöväderraporten på låg volym i mysbelysning. Får se om publiken och lokalerna tillåter.

12 February, 2012

Släppfest med gäster på Babel 17 / 9

Den 19 september släpps Den svenska tystnadens  självbetitlade fullängsskiva på vinyl och för nerladdning. Vi i bandet är mycket stolta över skivan och ville fira släppet ordentligt. Därför bjöd vi in fem malmöartister vi gillar att dela scen med oss lördagen den 17e september på Babel. Artisterna är Crying Day Care Choir, Pelle Hanspers, Gaby & the Guns, Edda Magnason samt YAST. Alla artister kommer spela två låtar var, utom vi som spelar fyra. Det kostar 40 kronor, vi öppnar klockan 19 och första bandet går upp strax därefter. Kom i tid och missa ingenting av detta!

7 September, 2011

Spelning på Klubb Sommar Stockholm 15 / 7

Ja, vi spelar tillsammans med MF/MB på Sommar, Flemminggatan 2. Ska bli riktigt kul. Vi ska spela 10 låtar tror jag, vårt bästa set ever.

11 July, 2011

Spelning på Idyllen 28/1 och Debaser 29/1

Idyllen är ett litet kontor på Jöns Filsgatan 4, nära lilla torg, där bland annat Adrian recordings huserar. Fredagen den 28 ställer Andreas Poppelier ut tavlorna till våra EP-omslag och i samband med det spelar även vi.

Dagen efter är det dags igen, på Debaser. Vi delar scen med Katakomb, Tildeh Hjelm samt  klubbarangörerna Halleluja från Göteborg.

Till bägge spelningarna utlovas nyskrivet material. Jag återkommer med tider.

14 January, 2011

Spelning på Debaser slussen, Stockholm 23/10

På lördag  spelar Den svenska tystnaden för första gången norr om landsvägen. Vi är förband till stockholmsbandet Torpedo på Debaser slussen. Vi spelar exakt kl 22. Nio låtar i en följd hade vi tänkt genomföra. Tror det ska gå bra.

17 October, 2010

Släppfest på Far i hatten för Långsamma repliker all tid i världen 27/8

Den 30 augusti släpper vi vår andra EP Långsamma repliker all tid i världen. Vi firar med fest och spelning på Far i hatten i Folkets park i Malmö. Kvällen är en kombinerad släppfest och förfest för höstpremiären på klubben TRICKS/TRICKS/TRICKS. Därför gäller det att komma i tid; vi spelar redan 21.30. Varmt välkommen!

18 August, 2010

Spelning på Babel 28/5

Den svenska tystnaden är förband till fantastiska Billie the vision and the dancers på Babel i Malmö fredagen den 28e maj. Stället öppnar 19:00, vi står på scen runt 20:00. Vi spelar ett set utan krångligt omstämda gitarrer, sju- åtta låtar från den just släppta och kommande skivor. Det blir nog bra. Ses där!

9 May, 2010

Radiointervju 26/5

Onsdagen den 26 maj kl 19.00 intervjuas Pontus i radioprogrammet P3 Lab. Två låtar från EPn kommer också spelas.

8 May, 2010

Släppfest på Tröls för Större avstånd högre spänning

Hej vänner, förlåt att vi är sena men vi fick lite förhinder. Nu är vi i alla fall här.

Den 30 april släpper Den svenska tystnaden sin debut-EP Större avstånd högre spänning. Skivsläppet firas genom att du kommer till Tröls på Karlskrona plan i Malmö den 30 april kl 20. Vi spelar hela skivan live + några teasers.

Varmt välkommen!

28 April, 2010